Κουλός Κουασιμόδος

Ούτε την καμπάνα δεν μπορούμε να χτυπήσουμε

Ο μουσικός με το πριόνι

Το κτήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, στην πλατεία του Αγ. Γεωργίου Καρύτση αποτελεί, όπως εύστοχα σχολίασε μια φίλη, μια τρύπα στον χρόνο, στη σημερινή Αθήνα. Ο αρχαιότερος πολιτιστικός σύλλογος της Αθήνας συγκέντρωνε για πολλές δεκαετίες την αφρόκρεμα των ελληνικών γραμμάτων. Στην εποχή μας δεν γνωρίζει τις λαμπρές δόξες του παρελθόντος, όμως συνεχίζει την πλούσια δραστηριότητά του και δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε σημαντικούς καλλιτέχνες.

Χτες, στην αίθουσα εκδηλώσεων, ο φίλος μουσικός Νίκος Γιούσεφ μαζί με την πιανίστρια Ειρήνη Τηνιακού παρουσιάσανε κλασικά έργα ρομαντικών συνθετών με μουσικό πριόνι και πιάνο. Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, είχε προηγηθεί ένα μικρό ρεσιτάλ του σπουδαίου 28χρονου Βεροιώτη πιανίστα, Παναγιώτη Τροχόπουλου.

Ο Νίκος Γιούσεφ, ως Ζακυνθινός :-), είχε από μικρή ηλικία επαφή με τη μουσική. Ασχολήθηκε κυρίως με το μπάσο, μέχρι που το 2003 άρχισε να μελετάει πάνω στο μουσικό πριόνι. Στην πορεία ξεκίνησε να μαθητεύει στην Έλλη Δέλιου, καταξιωμένη σολίστ του συγκεκριμένου οργάνου, η οποία μάλιστα παρευρέθηκε στη χθεσινή εκδήλωση και εκτέλεσε το τελευταίο κομμάτι του προγράμματος μετά από πρόσκληση του μαθητή της. Ο Νίκος τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε πλήθος συναυλιών, με το μουσικό πριόνι, συνεργαζόμενος μεταξύ άλλων με τον Τηλέμαχο Μούσα και τον Θάνο Ανεστόπουλος. Έχει γράψει μουσική για ταινίες μικρού μήκους, για το θέατρο και έχει συμμετάσχει και ως ηθοποιός σε παραστάσεις. Και φυσικά… είναι ιδρυτικό μέλος των Τσιριτσάντσουλες!

http://www.youtube.com/user/tsiritsantsoulas#p/a/u/2/dh902l3bzn0

2 Σχόλια»

  Παναγιώτης Κονιδάρης wrote @

Αυτό είναι ένα σχόλιο-τεστ, σαν τσίμπημα, για να δω αν ονειρεύομαι. ……………………………

ΟΚ. Και τώρα που σιγουρεύτηκα πώς όχι, φίλε μου κουλέ Κουασιμόδε, ΄με το δεξί ελπίζω να μπαίνω στην νεότευκτη Παναγία των Παρισίων σου (φαντάζομαι αναστηλωμένη από την αγαθή διακονία των πιστών).

Θέλω να πω, καλώς τονε! Θα δεις κι εσύ τη γλύκα…Εγώ πάντως χειροκροτώ από τώρα, τζάμπα είναι εξάλλου.

  oinofitos wrote @

@ Παναγιώτης Κονιδάρης

Μεταξύ βοηθητικών και δημοτικών βρήκες χρόνο για τον ταπεινό κωδωνοκρούστη;

Καλή επιτυχία σε όλα. Όταν επανανθρωπιστείς (όχι ότι εγώ πάω πίσω) τα λέμε καλύτερα.


Σχολιάστε